TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI
Lue lisääKun perusasiat taustalla ovat kunnossa: työilmapiiri, tuotekehitys ja taustatuki, on Compassin keittiöllä keittiömestarin helppo käyttää omaa luovuuttaan ja luoda keittiössä uutta. Keittiömestarin tärkein tehtävä on pitää langat käsissään.
– Olen ollut 21 vuotta alalla. Olen lähtenyt ravintolatyöntekijästä liikkeelle. Olin kokkina 15 vuotta ja nyt pari vuotta keittiömestarina Ravintola Elossa, Amica Elon keittiömestari Tomi Lesonen kertoo työhistoriastaan.
– Vuonna 2000 valmistuin kokkikoulusta ja aloin opiskelemaan restonomiksi, samalla tein kokin töitä. Kun valmistuin restonomiksi hain tietenkin esimiespaikkaa ja sainkin sellaisen. Olen ollut esimiehenä 17 vuotta, ensin vuoromestarina 6 kuukautta ja keittiömestarina lopun aikaa, UPM Pääkonttorin ravintolan keittiömestari Pasi Halmela esittelee.
Lesonen kehuu erityisesti Compassin tarjoamia koulutusmahdollisuuksia, sillä vaihtoehtoja on paljon. Hän opiskeli keittiömestariksi työn ohella.
– Eteneminen talon sisällä kiinnostaa kovasti tietenkin. Tähtäimessä on tietenkin, että jonain päivänä pääsisin tuotekehityspuolelle päästämään luovuuden valloilleen, Halmela sanoo.
– Hei, nyt muuten haettiin tuotekehityksen puolelle työntekijää, Lesonen naurahtaa ja katsoo Halmelaa.
– Älä, älä nyt. Haluan, että meille luodaan uusi titteli minua varten, eli grande gastro chef, Halmela vitsailee nauraen.
“Meillä odottaa uutta keittiömestaria kunnianhimoinen ja kunnioittava työilmapiiri.”
– Mielestäni esimiehen tärkeimpiä tehtäviä tuolla keittiössä on se, että löytää jokaisen hyvät puolet ja nostaa niitä esille, Lesonen pohtii.
Compassin keittiöissä puhutellaan työkavereita etunimillä eikä titteleillä ole väliä.
– Meille kun tulee keittiömestariksi taloon, saa hyvän taustatuen, tuotekehitys on hyvällä mallilla ja gastro chefit auttavat, Lesonen sanoo.
– Meillä odottaa uutta keittiömestaria kunnianhimoinen ja kunnioittava työilmapiiri, Halmela summaa.