TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI
Lue lisääKulosaaren yhteiskoulussa on alkamassa ylioppilaskirjoitusten toinen reaalikoe. Tänä keväänä reaaliaineista kaikki fysiikkaa ja kemiaa lukuun ottamatta kirjoitetaan sähköisesti. Kulosaaren koululle sähköisen järjestelemän, Abinetin, on toteuttanut Gistele Oy.
Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen on aiheuttanut muutoksia muun muassa kokeiden järjestelyihin ja valvontaan. Ylioppilastutkintolautakunnan säätämien ohjeiden ja säädösten toteutumisen valvonnan lisäksi on myös teknistä valvontaa.
“Gistelen järjestelmä on ammattimainen ja rakennettu huolella tähän tarkoitukseen.”
– On katsottava, että opiskelijat pysyvät verkossa mukana ja osaavat käyttää järjestelmää. Jos esimerkiksi jonkun kokelaan yhteys palvelimelle katkeaa, jonkun valvojista on reagoitava tähän, psykologiaa ja filosofiaa opettava Lassi Larjo selventää.
– Gistelen järjestelmä on ammattimainen ja rakennettu huolella tähän tarkoitukseen. Abinet luo suljetun ja helposti valvottavan koeverkon, jonka kautta pyöritetään ylioppilastutkinnon omaa koejärjestelmää, Larjo kertoo.
Uuden järjestelmän käyttöönotto on aiheuttanut koulun henkilökunnan joukossa myös stressiä, kun opettajien valmiudet käyttää tietotekniikkaa vaihtelevat suuresti. Digitutoropettajana toimivan Larjon tehtäviin onkin kuulunut perehdyttää toisia opettajia järjestelmän käyttämiseen.
– Järjestelmän kasaaminen ja käyttäminen on hyvin helppoa. Jokaisen opettajan ei tarvitse tietää paljon tietotekniikasta, vaan järjestelmä on siinä mielessä aika yksinkertainen, Larjo kiittää.
Larjon mukaan tärkeintä Abinet-järjestelmässä on sen suoritusvarmuus. Järjestelmän on pysyttävä pystyssä kuorman alla. Kokelaan on saatava keskittyä kokeen tekemiseen ja olla stressaamatta järjestelmän toimivuudesta.
– Ongelmia palvelimen suhteen ei ole ollut. Järjestelmä on luotettava ja toimintavarma, ja se on toteutettu hienosti. Mielestäni sitä on ollut ilo käyttää, Larjo sanoo.