TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI
Lue lisääVuohelan Herkku on yksi niitä harvoja leipomoita Suomessa, jonka tuotanto on puhtaasti gluteenitonta. Toiminnan kasvamisen myötä syntyi tarve toiminnanohjausjärjestelmälle. Aiemmin Vuohelan Herkulla hyvin pienimuotoisessa käytössä ollut Jeeves ERP otettiin toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvää konsultointia tarjoavan Proseduurin avulla kokonaisvaltaisemmin käyttöön. Yhdessä Proseduurin kanssa Jeevesistä on muokattu juuri Vuohelan Herkun tarpeisiin sopiva järjestelmä.
Vuohelan Herkun tuotannossa ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja. Kaikki tuotteet ovat täysin gluteenittomia.
– Meidän toimintaamme ohjaava arvo on ollut koko ajan se, että teemme maukasta ketterästi ja nopeasti, kertoo Vuohelan Herkun talouspäällikkö Sami Moisio.
– Olemme vielä tietyllä tavalla pieni leipomo. Liikevaihtomme on kohtuullisen hyvä, mutta toimimme kuitenkin pienen perheyrityksen tavoin, Moisio kuvailee.
Vuohelan Herkku muutti vuonna 2018 uusiin tuotantotiloihin Lahteen. Muuton yhteydessä todettiin, että toiminnan tueksi tarvittaisiin toiminnanohjausjärjestelmä. Kasvun myötä oli tarve sellaiselle järjestelmälle, jonka avulla voitaisiin hallita koko toiminta- ja tilausketjua. Jeeves oli ollut leipomon käytössä aiemmin lähinnä talouspalveluiden ja tilausten käsittelyn osalta. Yhdessä Proseduurin kanssa sitä alettiin ottaa laajemmin käyttöön.
– Jeeves on minulle tuttu oikeastaan puolentoista vuoden ajalta. Nyt viimeisen puolen vuoden aikana, kun Proseduuri tuli mukaan kuvioihin, on Jeevesin käyttö muuttunut paljon, toteaa myynnin ja toimitusketjun asiantuntija Pauliina Paappanen.
– Proseduuri sekä kehittää Jeevesiä meidän kanssamme että auttaa meidän käyttäjiämme, Moisio kertoo.
Jeevesin parhaimpia ominaisuuksia on Moision mielestä tuotantopuolen ohjautuvuus sekä se, kuinka monikäyttöinen sekä näppärä järjestelmä on. Jos apuna ovat osaavat konsultit, voi tuotantopuolta muokata ja mukauttaa hyvin kattavasti käyttäjän tarpeisiin.
– Meillä on aina asialista, jonka perusteella soitamme Proseduurin kavereille. Kerromme heille, että nyt pitäisi saada tällaista tai tuota pitäisi nyt vähän hioa. Siinä menee pieni hetki ja homma on kunnossa. Yhteistyö pelaa siis hyvin, Paappanen hymyilee.
“Lähdimme hakemaan nimenomaan tuotannon ohjautuvuutta. Sanoisin, että juuri siinä Jeeves ja varsinkin Proseduurin konsultit ovat osoittaneet oman arvonsa.”
Yksi esimerkki Jeevesin muokattavuudesta ja Proseduurin osaamisesta on Vuohelan Herkun osalta ravintoarvojen laskenta. Ominaisuutta ei ole Jeevesissä valmiina, mutta kun Vuohelan Herkku syöttää järjestelmään reseptit sekä kaikki muut tiedot, voi Proseduuri rakentaa tietojen perusteella sellaisen ominaisuuden, joka laskee ravintoarvot suoraan toiminnanohjausjärjestelmään.
– Tämä tuo Jeevesiin sitä todellista monipuolisuutta, Moisio painottaa.
– Lähdimme hakemaan nimenomaan tuotannon ohjautuvuutta. Sanoisin, että juuri siinä Jeeves ja varsinkin Proseduurin konsultit ovat osoittaneet oman arvonsa, Moisio kiteyttää.