kokemuksia.fi
TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI
Lue lisääNeljän lapsen isä Jukka Erätuli ajattelee Vantaan seudun steinerkoulun antavan eväitä tasapainoiseen elämään. Koulun vahvuuksiin lukeutuu Jukan mukaan myös se, että lasten erilaiset temperamentit otetaan huomioon ja jokaisen henkilökohtaisia vahvuuksia tuetaan.
Kaikki Erätulen perheen lapset ovat käyneet tai tulevat käymään Vantaan seudun steinerkoulua. Jukan mukaan koululla vieraillessa tulee aina hyvä olo. Lapsilla on koulussa hyvä olla, mikä tekee steinerkoulun käymisestä hieman pidemmänkin koulumatkan arvoista.
– Hyviä kouluja on tosi paljon, mutta Vantaan seudun steinerkoulu tuntuu keitaalta keskellä pääkaupunkiseutua, Jukka kuvailee.
– Tällä koululla on monia vahvuuksia. Uskon, että kiireiseen maailmaan ehtii kouluajan jälkeenkin. Itsekin kun pyrkii jollain tavalla rauhallisempaan elämään ja rauhallisiin hetkiin kaiken kiireen keskellä, niin mielestäni tämä koulu tukee hyvin sitä. Rauhallisesta tahdista huolimatta oppiminen on kuitenkin todella kokonaisvaltaista. Täällä ollaan kädet mullassa ja vesiväreissä, Jukka kuvailee.
“Kaikki tuntevat toisensa hyvin, ja sitten ei ehkä tarvitse esittää niin paljoa. Saa kasvaa rauhassa lapsesta teini-iän kautta aikuisuuteen.”
Jukan mukaan steinerkoulussa vallitsee muita kouluja sielukkaampi ilmapiiri. Koulunkäyntiin kuuluu paljon taideopetusta ja esimerkiksi väreillä leikkimistä. Lapset käyvät usein metsäretkillä, soittavat ja laulavat.
– Elämä on aika ainutlaatuinen ja ihmeellinen asia. Sillä on väliä, keskittyykö kaikkeen siihen kauniiseen vai suorittamiseen. Molempia tarvitaan, mutta kunhan tasapaino on kunnossa, niin koen, että ihminen voi hyvin. Steinerkoulussa tuetaan tätä tasapainoa, Jukka pohtii.
Jukan mukaan Steinerkoulussa otetaan esimerkillisesti huomioon erilaiset lapset. Opettajat tukevat oppilaita todella hyvin, ja esimerkiksi konfliktitilanteisiin puututaan heti ja ne ratkaistaan keskustelemalla.
– Täällä tehdään paljon asioita yhdessä. Lapset saattavat olla samassa ryhmässä ensimmäisestä luokasta jopa lukion loppuun asti. Kaikki tuntevat toisensa hyvin, ja sitten ei ehkä tarvitse esittää niin paljoa. Saa kasvaa rauhassa lapsesta teini-iän kautta aikuisuuteen, Jukka miettii.